„Внесохме нотка надежда в хората, защото това е отборът, който знае как да решава проблемите. Поемаме ясен ангажимент към всички жители на общините на територията на област Бургас, че ще направим така – в Бургаски регион и България да няма тъмни улици през зимните месеци. Ще има компенсации за общините и бизнеса. За цялата 2023 г. със сигурност ще добавим тези компенсации и за природния газ, за да могат големите басейни в Бургас да работят спокойно и Общината вместо да налива пари за газ, да може да насочва средствата за социални дейности”, каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Бургаски регион Жечо Станков по време на официалното закриване на кампанията на коалицията. То се състоя днес на сцената на Часовника в морския град.



„Поемаме ясни ангажименти за решаване на всички основни проблеми – на първо място инфлацията и растящите цени, от които страдат всички. Продължаване на програмата за саниране. Насочване на средства към еднофамилните жилищни сгради за панели на покривите. Не на последно място - отваряне на всички оперативни програми, нови, за да могат регионите, кметовете, общините, всяко едно малко населено място да продължат да се разививат с темповете, които всички от Бургас и региона искаме. Защото какво заслужават Бургас и региона? Единствено и само най-доброто”, каза Станков.

Според него въпреки че са били в опозиция са успели да се преборят с високата цена на тока и да има компенсации.

„Знаем кои са конкретните финансови и икономически механизми, с които ще задържим цените не само на тези нива, но ще успеем да се преборим да бъдат свалени надолу”, каза Станков. Той сподели, че санирането е било поставено като тема в 50% от срещите им с хората.

„Възстановяване на програмата за саниране с ясни, справедливи правила, продължавайки безплатно за всички, ще е наш основен приоритет и ние знаем как да го направим, след като виждате вече над 2000 блока в страната и над 200 блока в област Бургас са санира. Бургас е лидер по санирани сгради”, заяви Станков.

Той бе категоричен, че сред приоритети на ГЕРБ-СДС е отварянето и завършването на всички проекти, които вече се изграждат в региона – Северният обход, Южният обход, нова входно-изходна артерия за к-с „Меден рудник”, четирилентови пътища, които да дадат шанс на Царево, Приморско, Китен, Средец, Айтос, Малко Търново да са свързани с областния център, по- бърза спешна медицинска помощ.

„Това е отборът, който може да реши всяка поставена задача. Горд съм, че съм част от него. Бургас заслужава най-доброто! Бъдете сигурни, че ще работим