Студена ще е тази седмица с минимални температури около 4-6 градуса, а максималните ще са около 20-23 градуса, съобщи синоптикът Петър Янков от TVMET, цитиран от "Труд".

Още във вторник вятърът отново ще се усили и прогнозите са за нови валежи. Ураганните ветрове през уикенда донесоха захлаждане и температурите в цялата страна са паднали с 15-20 градуса - от 30-32 градуса в петък, само за ден термометрите отчетоха 15 градуса максимални температури в Западна България.

В сряда нова хладна вълна ще донесе дъждове и чувствително понижение на дневните температури у нас. Над 2000 м надморска височина ще вали мокър сняг. Значителни по количество ще бъдат валежите в източната половина от страната.

В четвъртък ще се задържи хладно за сезона с температури от 14 до 21 градуса и превалявания в страната, по-съществени в източните райони. В петък ще превалява в Източната половина от страната и слабо ще се повишат температурите. В събота и в неделя ще има повече слънце и дневни температури от 20 до 25 градуса.

От хидрометеорологичната станция в Русе съобщиха в неделя, че скоростта на вятъра е достигала над 120 км/час, а в ранния следобед е намаляла до около 100 км/час. Отправено е щормово предупреждение до капитаните на кораби по река Дунав.

Бурята създаде проблеми и в Шуменско, където замереният вятър бе 72 км/ч., съобщиха от метеорологичната станция в града. Има отнесени пътни знаци, без вода останаха части от Шумен и села, тъй като беше прекъснато електрозахранването към помпените станции.