Министър-председателят Кирил Петков обсъди с президента на Азербайджан Илхам Алиев възможността за доставката на допълнителни количества азерски газ в България, извън тези, които вече са определени във връзка с новия интерконектор Гърция-България. Министрите на енергетиката на двете страни ще обсъдят подробностите по евентуални нови доставки, стана ясно по време на разговорите между българския премиер и президента на Азербайджан. Петков и Алиев освен двустранна среща, вчера проведоха и работна вечеря.

В рамките на посещението си в Баку днес министър-председателят проведе среща с представители на азербайджанския бизнес, които имат търговски отношения с български фирми. По време на разговора премиерът Петков бе запознат с проектите им. Бе отбелязано още, че търговският оборот между двете страни може да бъде увеличен, като нови възможности има в износа на химически торове от региона на Каспийско море и във вноса на храни и козметика от етерични масла от България.

Представителите на Българо-азербайджанската търговско-индустриална палата благодариха на премиера Кирил Петков за подкрепата за назначаване на почетен консул на България, който да подпомогне връзките между фирмите в двете страни.