Не е издавана швейцарска шофьорска книжка на Георги Семерджиев, причинил тежката катастрофа в София. Това потвърдиха от МВР в съобщение до медиите.

Отправено е спешно запитване до Интерпол Берн, откъдето са потвърдили, че Семерджиев не е регистриран в швейцарската база данни на лица, притежаващи свидетелство за управление.

"Във връзка с тежката катастрофа на бул. "Черни връх", на 06.07.2022 г. в Дирекция „Международно оперативно сътрудничество" е получено запитване от ГДНП с молба за спешна проверка на свидетелството за управление на МПС на водача, причинил инцидента. Отправено е спешно запитване до Интерпол Берн, като е предоставена и наличната в ДМОС информация за лицето. Ден по-късно – на 07.07.2022 г., е получен отговор от швейцарските власти, в който се посочва, че водачът не е регистриран в националната база данни на страната за притежатели на СУМПС. Той няма валидна шофьорска книжка (настояща или предишна), издадена от швейцарските власти. Информацията е предоставена на ГДНП на 08.07.2022 г.", пишат от вътрешното министерство.

Източник и кадър БНТ