Плевенска филхармония и Културна организация Арт ателие представят „Това съм аз” - мултимедиен концерт-спектакъл и музикален празник за всички почитатели на оперното изкуство с участието на световноизвестното българско сопрано Александрина Пендачанска. Концертът е на 5 юли от 20:30 часа на сцената на Културен дом НХК Бургас.

Събитието ще отбележи 30-годишния творчески път на певицата, започнал от сцената на зала 1 на НДК, който включва над 70 роли от предкласиката (Попея, Агрипина) до музиката на 20-ти век (Саломе, Кризотемис), от Белканто и Верди (Семирамида, Ермионе, Сомнамбула, Елизабет II, Луиза Милер, Еболи) до Бетховен (Фиделио) и Вагнер (Кундри), от колоратурен сопран (Царицата на нощта) до мецосопран (Кармен). С гастроли на най-големите световни музикални сцени, с изпълнения под палката на най-признатите диригенти на своето време, с високо оценени записи на Моцартовите опери на Рене Якобс за Хармония Мунди, наградени с множество награди, сред които BBC Music Magazine Award, Gramophone's EditorChoice, две номинации за Грами за най-добър класически албум и най-добър оперен запис Александрина Пендачанска е безспорно един от най-признатите гласове на своето съвремие.

На този вълнуващ концерт-спектакъл Пендачанска ще си партнира с Плевенска филхармония и Ралица Богданова под диригентството на Найден Тодоров, а в спектакъла ще видим и кадри от емблематични роли в репертоара й.

Билетите вече са в продажба на касата на Часовника. За повече информация и резервация тел.0894/898-098-Маруся Русева /организатор Арт ателие/.