Детската болница в Бургас ще има временен управител, за да може да се придвижи процедурата по регистрация на лечебното заведение от Министерството на здравеопазването и Министерски съвет. Това ще е юристът от общинска администрация Даниел Борисов, който вероятно ще заема поста за около два месеца, след това ще бъде избран титуляр.

„Трябва да има прецизен конкурс за избор на урправител на това лечебно заведение. Преговаряме с част от комисията, която ще го избере, да има и представители на Европейската асоциация по детско здравеопазване от Франция или Испания“, каза кметът на Бургас Димитър Николов. Той заяви, че за да се придвижат процедурите е необходимо да има временен управител и проектоиме. Към момента за име на болницата е посочено „Св. Анастасия“, която е известна с това, че е била лечителка, а също така островът край Бургас носи нейното име. На въпроси от съветниците как е избрано името, кметът отговори, че администрацията е отоврена към предложения.

Димитър Николов сподели и друга важна новина.

„Преди 3 дни Ямбол, Стара Загора и Сливен с решение на своите кметове се включиха в проекта, което значи инвестиции в посока местните локални педиатрии и центрове за за долекуване“, заяви Николов.