В навечерието на своята 70-годишнина Плевенска филхармония прави подарък за всички жители и гости на Бургас. Всички билети в сектор А за концертите “Това съм аз” и “Световното кино в музиката” ще бъдат на цена 15 лв.

Повече за „Това съм аз“

Мултимедийният концерт-спектакъл и музикален празник за всички почитатели на оперното изкуство гостува в Бургас благодарение на културна организация „Арт ателие“ и Плевенска филхармония.

Ще чуем световноизвестното българско сопрано Александрина Пендачанска на 5 юли от 20:30 часа на сцената на Летен театър Бургас. Събитието ще отбележи 30-годишния творчески път на певицата, започнал от сцената на зала 1 на НДК, който включва над 70 роли от предкласиката (Попея, Агрипина) до музиката на 20-ти век (Саломе, Кризотемис), от Белканто и Верди (Семирамида, Ермионе, Сомнамбула, Елизабет II, Луиза Милер, Еболи) до Бетховен (Фиделио) и Вагнер (Кундри), от колоратурен сопран (Царицата на нощта) до мецосопран (Кармен). С гастроли на най-големите световни музикални сцени, с изпълнения под палката на най-признатите диригенти на своето време, с високо оценени записи на Моцартовите опери на Рене Якобс за Хармония Мунди, наградени с множество награди, сред които BBC Music Magazine Award, Gramophone's EditorChoice, две номинации за Грами за най-добър класически албум и най-добър оперен запис Александрина Пендачанска е безспорно един от най-признатите гласове на своето съвремие. На сцената на Летния театър Пендачанска ще си партнира с Плевенска филхармония и Ралица Богданова под диригентството на Найден Тодоров, а в спектакъла ще видим и кадри от емблематични роли в репертоара й. Билетите вече са в продажба на касата на Часовника и в мрежата на Ивентим.

За повече информация и резервация тел.0894/898-098-Маруся Русева /организатор Арт ателие/.

Световното кино в музиката

След огромния успех на програмата "Да послушаме кино", включваща едни от най-популярните теми от български филми, която препълни големите сцени в България в 38 града и грабна приза "Кристална лира" за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство, екипът реши да продължи своето музикално пътешествие с музика от световното кино. Плевенска филхармония, Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов представят "СВЕТОВНОТО КИНО В МУЗИКА" в Бургас на 06.07.2022г . Концерт-спектакъл, който ни отваря вход към една друга реалност. Едно раздвижващо душата събитие, което ангажира слушателя и разкрива картини от знакови ленти - "Имало едно време в Америка", "Кръстникът", "Убий Бил", "Кабаре", "Флашданс", "Хубава жена", филмите на Чарли Чаплин ("Модерни времена") и много други. Проектът включва поредица от концерти в страната с избрани филмови парчета от обичани и знакови филми, с изцяло нов аранжимент и интерпретирани от магическите им гласове. На сцената освен Плевенска филхармония, под диригентството на Борислав Йоцов и солистите Хилда Казасян , Теодосий Спасов и Васил Петров са и едни от най-добрите джазови музиканти: Живко Петров - пиано Христо Йоцов - барабани Димитър Карамфилов - контрабас Михаил Йосифов - тромпет За още по-силно въздействие на концертите ще присъства мултимедия, подготвена специално от Васил Къркеланов, а новите аранжименти са направени от Христо Йоцов,специално за случая.

Билети можете да закупите от: *Онлайн: https://www.eventim.bg/bg/bileti/svett-na-kinoto-v-muzika-burgas-leten-teatr-579495/event.html (Ползвайте опцията PRINT@HOME, изпринти в къщи и се сдобийте лесно и удобно с билет). На касата на НХК и Часовника. За повече информация: 0894 898 098 Деца до 6г. влизат без билет и без право на място.