Слънчевото кученце Пипи от Бургас, което от месеци вълнува и разтопява сърцата на стотици хора, днес намери своето ново семейство. То е от София, а бургаската пухкава принцеса е била посрещната с огромно вълнение от нейните нови „родители“. Така приказката на бяло-рижото момиче започва, като заявките са за много любов, грижа и естествено – споделени красиви мигове.

Припомняме, че кученцето Пипи, се превърна в кауза и буквално влезе в душите на любителите на животните. Пипи е красива, обичлива, игрива, умна, изключително добричка, но има генетичен проблем, като получава през известен период от време гърчове. Това налага да приема лекарства, да има човек при нея, за да не се нарани в случай на гърч. Месеци наред, близо година, тя е под грижите на „Гласът на животните“ от Бургас, като хората от организацията дадоха целите си сърца, време и средства, за да получи тя диагноза, да бъде назначено най-правилното лечение. Не е възможно обаче да й бъде осигурен човек, който да е постоянно до нея. Това наложи и да се търси дом, истинско семейство, което целодневно ще може да е до нея. След месеци търсене и проучване, този дом дом се оказа на двама усмихнати млади хора в София. Днес Пипи пристигна там и емоцията от посрещането й е била уникална. Младата дама се е разплакала от вълнение, а мъжът не спирал да я гали и да й говори. Огромните емоции от новия живот на Пипи са и от двете страни.

Ето какво емоционално написа и Цветелина Кирова от „Гласът на животните“, която обича Пипи безрезервно.

„Събраха се сърцата, които са се чакали и са били определени от съдбата, а ние... ние бяхме просто орисниците по пътя на едно щастливо бъдеще. Ние бяхме майките, които отгледаха едно изключително специално различно дете, белязано от съдбата с огромно сърчице можещо да обича целия свят и можещо да дочака своите прекрасни родители, въпреки тежкия здравословен проблем. Да обичаш такова различно дете могат само перфектните родители, които носят в себе си изключителен позитивен заряд. Нашата Пипилота Големите уши вече ще има прекрасно семейство, което е готово да бъдат до нея и в най-тежките месечни моменти, което няма никога да я остави сама и ще я обича и обгрижва по 24 часа. Тати не може да спре да играе с нея, мама ще следи зорко за лекарствата, нуждите и желанията на нашата - вече тяхна принцеса!

А ние как се чувстваме трите и майки-аз, мама Краси и мама Соня ли ще питате? Ами ние сме щастливи, защото видяхме обич още от първата секунда, видяхме как треперят ръцете на мама Василена, видяхме сълзите в очите и още, докато слизаме от колата, видяхме треперещата прегръдка, колко нежност имаше в нея, видяхме огромна обич!

Та, приятели, искам да благодаря на всеки бил частица от историята на Пипи, който е бил до нас през тази година, благодаря и на нашите лекари, които за миг не я изоставиха.

Нека доброто пребъде, приятели, вярата в нас нека не угасва. Всяка борба има победа, защото винаги сме заедно с нея рамо до рамо всички! Нека нашата принцеса има прекрасно бъдеще, нека ни бъде винаги толкова усмихната, щура ,здрава и забавна! Нека бъдат винаги заедно и тримата дълги години! Бъди щастлива, наша малка ушатке ,а ние винаги ще сме до теб! Обичаме те, Пипи!