75 абсолвенти и студенти от всички курсове в катедра „Моден дизайн” към Националната художествена академия – филиал Б-ургас, ще представят свои авторски решения с бляскав спектакъл. Дипломното ревю ще бъде на открито в туристически комплекс „Ченгене скеле”, на 23 юни /четвъртък/. Началото е от 19.00 часа. Събитието се реализира с подкрепата на Фонд „Култура” в Община Бургас.

Дизайнерите ще покажат пред пубриката цялостен, многопластов образ – рокли, якета, панталони, поли, блузи, ризи, умело съчетани с подходящите аксесоари – бижута и чанти. Колекцията е вдъхновена от вечната класика „символите на българската шевица”, специфичните бродерии от регионите в цялата страна. Идеята обаче е претворена с много съвременен поглед и експериментална техника, нестандартни отвори, рециклирани материали, асиметрии и различни дизайнерски хрумки.

„Това са дизайнерите на бъдещето, затова и подбраните сетове обръщат внимание на това как създадената дреха и аксесоар дава различни идентификации на личността”, споделя Майа Богданова, моден дизайнер и преподавател в НХА, ръководител на катедрата.

Моделите ще представят ученички от Гимназия за изучаване на романски езици „Г. С. Раковски“, Търговската гимназия, както и модели от модна къща „Реннарт”, Радина Димитрова, която е възпитаник на НХА.