Военноморска база – Бургас тържествено отбеляза 59-та годишнина от създаването на 4-ти дивизион патрулни кораби от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

Историята на дивизиона датира от 1963 г., когато със заповед на командващия флота вицеадмирал Иван Добрев, влизаща в сила от 2 юни 1963 година е създаден 4-ти отделен дивизион малки противолодъчни кораби проект 201М, а датата 2 юни със същата заповед е определена за празник на дивизиона.

По повод празника, със заповеди на командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков и командира на дивизиона капитан І ранг Радко Пенев бяха наградени отличили се със своето старание и отговорност при изпълнение на функционалните си задължения военнослужещи.

Началникът на щаба на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Павлин Петков поздрави командването и личния състав на дивизиона и им пожела висок войнски дух и все така всеотдайно да работят за утвърждаване авторитета и престижа на Военноморските сили на България.

Командирът на дивизиона капитан І ранг Радко Пенев благодари на личния състав за полаганите от тях ежедневни усилия при изпълнение на всички поставени задачи, въпреки трудностите и предизвикателствата на нашето ежедневие.

Празника приключи с „Ден на отворени врати” за гостите и близките на военнослужещите от дивизиона.