10-годишно дете е в критично състояние, след нападение от куче. Това се е случило в хасковското село Въгларово. Момченцето е настанено в пловдивска болница, където лекарите се борят за живота му.

Вчера следобед край стопански сгради в края на село Въгларово се разхождат две деца. 10-годишното момченце е нападнато от огромно куче от породата азиатски вълкодав.

„Намерих детенцето в локва кръв. Живка, баба му му дава да пийне по малко водичка. Показа ми раната, беше голяма, от дясна страна на хълбока, до бъбрека. Разплакахме се и двамата и това беше”, каза Димитър Ритонов.

Кучето е собственост на семейство, което според местните от много години отглежда на това място десетки животни. „Каква е тази безотговорност? Това са големи кучета”, коментира Донка Христозова.

След множество жалби и проверки от институциите са наложени няколко глоби, което принуждава собственикът да регистрира кучетата. Това обаче не решава проблемите на хората там.

„Глобяват го, но пак е така”, каза Тео Тодоров.

„Жива душа не може да мине от тук, няма шанс. Трябва все с коли да се минава, бяха 20 кучета”, добави Селман Рамадан.

Екип на NOVA открива в дома на собственика майка му. Тя обяснява, че кучетата служат за охрана на стопанската им постройка и са вързани.

„Идваха криминалисти, видяха, че е закачено с две катарами. Досега никой път не е ставало така”, каза Стойка Господинова.

Предстои прокуратурата да повдигне обвинение на собственика на кучето. То е откарано в приют.