Като голяма тръпка, силна емоция, съчетана с висок адреналин. Така златната Стефани Кирякова определи първото си пътуване до остров Света Анастасия.

За втори път олимпийската шампионка по художествена гимнастика от Токио 2020 година имаше шанса да се качи на кораба „Бургус“, на който стана кръстница на 1 септември миналата година. Катамаранът ежедневно превозва пътници по маршрути до няколко дестинации в Бургаския залив.

„Имаше своеобразна предстартова треска, която определям като сходна с тази преди да излезем на килима в Токио. Това беше поредното запомнящо се преживяване в родния ми град“, заяви Стефани Кирякова.

„Остров Света Анастасия е историческо място, което си заслужава да се посети. След края на спортната ми кариера вече имам възможността да го разгледам в детайли“, добави Стефани Кирякова, която след успеха в Токио стана почетен гражданин на Бургас.

В родния си град Стефани и съотборничките й от златния ансамбъл – Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс ще се представят в целия си блясък на 28 юни.

Тогава в зала „Младост“ петте грации ще продължат да вдъхновяват своите почитатели с платформата „ДиамантиТе“.

Именно Бургас ще бъде първата спирка на този проект, който включва Мастър клас, като всички деца и млади надежди на художествената гимнастика от града и региона могат да се запишат в него. Интересът наистина е огромен, защото младите дарования ще могат истински да се докоснат до уменията и майсторството на петте шампионки, натрупани в годините.

„Убедена съм, че залата ще бъде пълна, защото родният ми град Бургас е раждал и ще ражда големи спортисти“, заяви Стефани Киракова.