Нямаме представа дали информацията, че депутати от "Има такъв народ" ще напуснат групата, е вярна. Това заявиха в прессъобщение до медиите от ИТН.

"Не знаем дали е така. Следващите дни и часове най-вероятно ще го покажат. Досега депутатите са били лоялни към ръководството на партията и най-вече към своите избиратели. Всички видяхме, че министър-председателят се обърна към групата на "Има такъв народ". Всъщност, той публично демонстрира опит да си пазарува депутати. Има само два начина - с пари или с постове. И дали това е така, ще разберем съвсем скоро", пишат още от ИТН.

По-рано днес "24 часа" писа, че 7 депутати от парламентарната група на "Има такъв народ" ще я напуснат. Те се организирали от подалия оставка спортен министър Радостин Василев, който бил против напускане на правителството. Депутатите щели да излязат от групата, въпреки че още нямат твърда уговорка с ПП и тепърва ще очакват оферти за партньорство, пише още в публикацията.

Същевременно депутатът от ПП Атанас Михнев заяви в Стара Загора, че "Продължаваме промяната" е намерила част от нужния брой депутати, за да си осигури мнозинство в Народното събрание.

Източник БНТ