Тодор Неделев вероятно ще бъде транспортиран до България с медицински хеликоптер. Това ще стане след като лекарите в Грузия позволят.

Футболният национал беше опериран по спешност в Тбилиси, след като автобусите на футболистите катастрофираха в тунел по път от летището до хотела. Неделев трябваше да претърпи сериозна интервенция на главата, като в момента е в стабилно състояние, контактен е и се чувства добре.

Той обаче няма да може да се завърне у нас със съотборниците си, които кацат в София в понеделник (13 юни). Футболистът ще остане под наблюдение в болница дори след като излезе от интензивно отделение.

Неделев вероятно ще бъде качен на специален хеликоптер. Подобна услуга е на стойност над 12 000 евро.

От Българския футболен съюз вече са се обърнали към съответните органи у нас, за да осигурят хеликоптер. Ако от там откажат да поемат разходите, от футболната централа са готови да ги заплатят.

Неделев е пожелал да гледа мача с Грузия днес (12 юни) от Лигата на нациите. В осмата минута (Неделев играе с номер 8) футболисти и фенове ще аплодират, за да го подкрепят. Очаква се решение на лекарите дали това е възможно.

Подробности около мача и за състоянието на капитана на "Ботев" Пловдив може да научите в следващите ни емисии от специалните пратеници на bTV в Тбилиси Валери Генов и Петър Джанаваров.

Футболистът е в добро състояние и е поискал да гледа мача с Грузия.

Източник и кадър bTV