Темата за евентуално насрочване на „Бургас прайд“ през юли касае обществения интерес. Естествено, ние ще стигнем до конкретика за датата и часа и ще обявим нашето шествие на хетеропривържениците. Приготвили сме изненади, които са свързани с България и българското. Това заявиха представители на ОЗБГ и Мартин Пенчев от фейсбук групата „Групата на групите“ по повод евентуалното провеждане на изявата на ЛГБТ общността в морския град през лятото. До тях е достигнала информация, че отново тече подготовка за гей парад. Миналата година Мартин Пенчев и ОЗБГ бяха в основата на организирано паралелно шествие на защитниците на хетеросексуалността и традиционното семейство. Хиляди хора се събраха на площад „Тройката“, където около 30 хомосексуални души, сред които и видимо непълнолетни, демонстрираха своя избор. Кордон спецполицаи, включително и с кучета, опазваха обществения ред и да не се стигне до сблъсъци. Летяха краставици, яйца, димки, а организаторът Руси Милев бе съпроводен с полиция, за да излезе невредим от центъра на Бургас.

Днес ОЗБГ и Мартин Пенчев дадоха пресконференция, за да заявят категорично, че в Бургас няма място за подобен прайд. Те са поканили на нея и да присъства именно Руси Милев, за да говорят по темата очи в очи. Той обаче не дойде.

„Няма конфликт между хетеро и хомосексуални хора. Тук битката е за запазване на нормалността. Нашата цел е да запазим децата, младите граждани на Бургас от това, което се опитват да ни демонстрират на този площад, което на границата с извращение. В случая става дума за това, че чрез провокации тези хора се опитват да ни обяснят, че грозното е красиво, а само по себе си това може да се определи като подмяна на ценностите и дори според психолозите, това може да бъде доста пагубна за едно развито и цивилизовано общество, каквото сме в град Бургас. Ако целта на тези хора беше да апелират за нормално и адекватно поведение, защо те го демонстрират по анормален начин. Защо е нужно в Бугас посред бял ден да ни се натрапват разни сексуални увлечение на индивиди, след като е доказано, че по официални данни в Бургас няма хомосексуални хора, които да са малтретирани от други лица. Ако трябва да направим една ретроспекия на протеста, който се проведе през май миналата година, тогава станахме свидетели, че около 10-ина души излязоха на площада и се опитаха да натрапят своето мнение и около тях имаше още 10 души, които бяха адвокати и техни съгледвачи. Резултатът беше, че срещу всички нас, които сме днес на тази маса – основните организатори – ОЗБГ и Мартин Пенчев от „Групата на групите“, бяха повдигнати обвинения. Уж говорим за толерантност, а те по агресивен начин атакуват хора, които застават на страната на традиционното българско семейство, ценностите и други.“, каза Бисер Русимов от ОЗБГ.

„Хетеросексуалните сме мнозинство в цял свят, би било едно да имаме някакво право на избор какво да гледаме на площадите. Може би управляващите виждат в хомо средите някакъв вид електорат. Не отричам съществуването на ЛГБТ явленията, но не искам това да се случва пред нашите очи и очите на децата ни...Да се проведе на Росенец, в покрайнините на Мездра, Видин, в гората, в открито море.... Общественият интерес е винаги константна величина и е наш дълг да го защитаваме. Затова няма да допуснем да се проведе нито един Бургас прайд, като се стараем да задържим възможно най-висока границата на поносимост, но това е двустранен процес.“, каза Пенчев.

„Ние не сме на контра, ние си имахме парад на хетеропривържениците, както ще го имаме и тази година. Приготвили сме много изненади, които са свързани с България и българското. Няма контра! Ние си имаме парад на хетеропривържениците, те си имат нещо друго. Тяхното не се случи миналата година няма да се случи и тази, догодина пак няма да се случи. Предвидено е за юли, понеже при тях всичко е ок, крият датата и часа. С тях имаме контакт ежедневен, чрез фалшиви профили сме заплашвани. Затова смятам, че контактът ни е много сериозен с хомосредите“, каза иронично още Пенчев.

Според Русимов задачата тази година е шествието на хетеропривържениците да събере повече хора. „Да покажем веднъж завинаги, че градът има много ниска търпимост към подобен тип изяви. Ще бъдем един вид като гарант за това“, каза той.

Оказа се, че след събитията миналата година на организаторите на хетеро шествието са били повдигнати обвинения заради сигнали от ответната страна.

„Мен ме обвиниха в тероризъм, като имам доказателства, че не съм терорист, както и групата, която администрирам, лично от Иван Гешев, Спецсъда, Спецпрокуратурата, ОДМВР, както и беше извадена справка от Закрила на детето дали съм педофил. Е, не съм! Не съм и терорист. След това аз повдигнах дело срещу един от членовете на хомодвиженията за обида и клевета. Три пъти отведе съдебни състав заради некомпетентност, според него. На четвъртия път дадоха ход на делото, като с влизането в съдебна зала, той представяше сам или сама себе си, не знам кое е правилното. Предложи ми споразумение, което аз отказах и се надявам той да бъде първия осъден фейсбук трол в град Бургас. Една година ми отне да докажа, че не съм терорист, разпитваха ме и в ДАНС, водеха си тяхно разследване. Динко от Айтос, който е свързан с Мая Манолова и на последните избори беше с Живко Табаков, пуска сигнали срещу мен, че искам да унищожа всички хомо приятели, които са 10% от населението на земята. Това означава, че с моята група от 6700 души искам да унищожа 700 млн.души и подготвям кръвопролития. Вече една година ги чакаме, не са се случили. Когато счупиш една краставица през средата, кръв не протича, така че кръвопролитие няма.“, заяви Пенчев.