Този петък /22.04/, точно в 17:00 часа, в Регионална библиотека „Пейо Яворов“ бургаският писател Георги Генчев ще представи дебютната си книга „Неразказвани приказки“. Сборникът съдържа разкази, които описват малка част от скритото вълшебство, намиращо се във всяко едно кътче на България.

На представянето ще можете да се запознаете с автора, да обсъдите защо е решил, че светът има нужда от неговата творба, а също така и да чуете как специалният гост Рафи Бохосян чете любимата си част от книгата.

Книгата е финансирана по програма „Дебюти“ на Национален фонд „Култура“. Като довод за одобряването на проекта на втори кръг от НФК е посочено следното: „Интересен проект за издаване на сборник със съвременни разкази, примесени с приказно-митологични елементи и с привкус на фентъзи и магически реализъм. Личи старанието на кандидата да подобри текстовете в сравнение с представените в първия кръг на програмата, а умението му да разказва четивно и интригуващо е безспорно.“

Въпреки че това е литературен дебют за 30-годишния Генчев, той има солиден опит в медийните среди преди и след дипломирането си като бакалавър по журналистика. В портфолиото му може да се открие и работата в сценарните екипи на редица родни продукции.

Повече за книгата можете да видите в нейната Facebook страница https://www.facebook.com/nerazkazvani.prikazki, a след петък и в нейния сайт https://nerazkazvani.com/.