„Бургасбус“ ЕООД уведомява своите клиенти, че поради сложната епидемиологична обстановка и драстичния отлив на пътници, се налага въвеждане на някои временни промени в градския транспорт. В Бургас има доста болни и карантинирани хора. Много от учениците преминаха в онлайн режим. Тези са сред основните причини за намалелия пътникопоток. Ето и предстоящите промени:

- От 26.01.2022 г. се спира изпълнението на нощната линия.

- От 27.01.2022 г. се редуцират последните курсове на основните градски и кварталните линии.

- От 28.01.2022 г. се преустановява обслужването на двете тролейбусни линии Т1 и Т2.

До възстановяване на нормалното движение на тролейбусите, в делнични дни линии Б11 и Б12 ще се изпълняват с разписание, при което интервалите между курсовете са по-кратки.

Остават в сила наситените разписания в натоварените часове на деня - сутрин и късен следобед, когато хората отиват на работа или се връщат от работа! Тогава автобусите са начесто по всички направления, за да няма струпване и близък контакт между пътниците.

Всички промени в разписанията ще бъдат отразени в съответните страници на сайта на „Бургасбус“. Прави се постоянен мониторинг на натовареността при отделните линии, каква е тя в различните дни и часове, като със завръщането към нормалния ритъм на живот постепенно ще се възобнови и обичайният график на градския транспорт!

Полезно е да следите редовно сайта на “Бургасбус” ЕООД за новини и актуална информация:

http://burgasbus.info/burgasbus/?p=11956