Областна администрация Бургас изпрати позиция относно включването на зам.-областния управител Асен Бонджев във вчерашния протест срещу ваксините и изискването за „зелен сертификат”, въведено от служебното правителство. Бонджев бе лице на протестите от миналото лято преди да стане представител на държавата. Той бе назначен именно от служебен кабинет.

Ето и какво се казва в позицията на областният управител проф. Мария Нейкова. Публикуваме я без редакторска намеса.

„Предвид създалата се ситуация, в която граждани протестираха пред сградите на Областна администрация Бургас и РЗИ-Бургас срещу новите мерки за ограничение на разпространението на Ковид и включването на заместник-областния управител Асен Бонджев в протеста, като областен управител заявявам, че:

Категорично се разграничавам от действията на заместник-областния управител. Изразената от него позиция е лична и е в разрез с позицията на областния управител на област Бургас.

Подкрепям усилията на Министерски съвет за справяне с усложнената ситуация с разпространението на животозастрашаващия вирус.

Призовавам в тези сложни времена да се доверим на медицината, която е призвана да търси решение за опазване здравето и живота на обществото. Нека бъдем отговорни един към друг и споделим отговорността от действията си, за да можем бързо, така както останалите държави, да се справим със сложната епидемилогична обстановка”.