Зам.-областният управител на Бургас Асен Бонджев поведе протеста на антиваксърите и в момента е в челните редици на шествието, минаващо по бул. „Христо Ботев” от Областна управа към РЗИ. Бонджев се сля с недоволните, след като те застанаха прд Областна управа и настояха за среща с него.

„Нали именно той беше един от нас и месеци наред водеше протести в Бургас. Редно е сега да бъде тук”, настояваха протестиращите.

Оказа се, че областният управител Мария Нейкова в момента е в командировка. След позвъняване по телефона от страна на протестиращите до Бонджев, той слезе при тях на улицата. Намиращите се наблизо полицаи се опитаха да го предпазят, но той отказа те да са близо до него. Самият Бонджев каза, че не е съгласен с носенето на маски от децата в училище и с част от разпоредбите в новата министерска заповед. Той проведе телефонен разговор с директора на РЗИ д-р Георги Паздеров и в момента протестът се отправи отново към РЗИ. Там се очаква да се проведе среща между Бонджев и представители на недоволните от една страна и д-р Паздеров от друга.



Бул. „Христо Ботев” към този момент продължава да бъде блокиран.