Отворено писмо, в подкрепа на кандидатурата за президент и вицепрезидент на Р България на проф. Герджиков и полк. Митева, изпрати инициативен комитет от Бургас. В него влизат уважавани имена, като: Стефан Диомов, Тони Димитрова , Юрий Ангелов, Живко Иванов, Добрин Вътев, Диана Саватева, проф. Желчо Стефанов, проф. Иван Димитров, доц. Петранка Пипева, д-р Даниела Люцканова, д-р Снежана Гаврилова, Милен Георгиев.

Публикуваме текста на отвореното писмо без редакторска намеса:

„Ние, граждани на Бургас, с различни професии и житейски възгледи, намираме за необходимо да се обединим в подкрепата си за кандидат-президентската двойка - професор Анастас Герджиков и полковник Невяна Митева.

В тяхно лице виждаме една спокойна сила, необходима на България повече от всякога, днес, когато сме изправени пред здравна, енергийна, икономическа и демографска криза.

На два последователни парламентарни избори, мъдрият български народ чрез вота си каза на своите политици: „Освен всички останали кризи, добавяме ви и политическа“!

Каза им: „Трябва да спрете разделението, да се обедините в името на общото ни добруване“!

За жалост твърде малко от политиците чуха този категорично ясен призив на българите. Сред малкото чуващите и виждащите са именно полковник Митева и професор Герджиков.

Тяхното волеизявление за единение на нацията, независимо от политическите различия на хората, е правилното и спасителното за България в този момент. Те гледат отвъд политическата конюнктурност - там, на където сме отправили поглед и ние, загрижени за нашите деца, за поколенията, които идват след нас!

И понеже живеем в едно от най-красивите кътчета на България, което редом с природните и човешките си красоти, се слави и с лечебната си поморийска кал, позволяваме си да окуражим професор Герджиков и полковник Митева с прозрението, че калта, дори политическата, често е лечебна.

Хората се нуждаят от мъдро лечение на заболелите им от разделението души. Ние вярваме, че кандидат-президентската двойка Герджиков-Митева са лечението, от което всички се нуждаем!

Успех, Невяна!

Успех, професоре!”