Къща, обърната с покрива надолу и входа нагоре, е най-новият атракцион край Бургас. Тя се намира на изхода на Черноморец и привлича погледите с нестандартната си визия. Това е първата обърната къща в България, в която и вътре всичко е обърнато, сподели за БНР Бургас собственикът Анна Чанева. Маси, столове, дивани, кухня, всичко виси от тавана. Къщата е проектирана като един нормален дом на семейство, пояснява Чанева.

"Има кухня, има детска стая, има трапезария, има мокро помещение, има библиотека, т.е. едно жилище, в което живее едно голямо семейство с неговите кътчета и всички тези стаи са обзаведени абсолютно реалистично, както един истински нормален дом. Няма макети, няма фалшиви имитации, всичко е истинско. Човек, влизайки вътре, се разхожда по тавана и посещавайки отделните стаи, може да си направи интересни снимки, които после, като ги обърнеш, този, който е сниман, е в много странни положения и е много забавно. Примерно може да изглежда така, че си повдигнал масата или, че си на ръце върху бюрото, забавно е наистина".

Анна Чанева споделя, че идеята за направата на обърната къща се е родила в Пукет, Тайланд, където са били на почивка със съпруга ѝ. Там са видели за първи път такава обърната къща и решили да реализират и у нас подобен проект.

Източник и снимка БНР - Бургас, автор Елена Димитрова