Полицията разкри хронологията на автокасапницата, която стана снощи в Айтос, заради тир, натоварен със зърно. Ето какво точно се е случило и кои са жертвите и пострадалите.

Около 21.20 ч. снощи на айтоската улица “Хаджи Димитър” срещу Държавно горско лесничейство, в условията на десен завой с наклон при спускане по пътя от Провадия към Айтос, товарен автомобил “Волво”, с полуремарке, с бургаска регистрация, управляван от 35-годишния бургазлия Валентин Вълчанов, поради движение с несъобразена спрямо релефа на пътя скорост и повреда в спирачките, не могъл да спре своевременно и блъснал странично лекия автомобил “Волво XC 60”, с бургаска регистрация, движещ се към Провадия. Вследствие инерцията на удара, двете моторни превозни средства се блъскат в мантинелата и в близко разположени дървета в крайпътна градина.

Лекият автомобил “Волво” е управляван от 33-годишния Нури Хюсеин от село Речица, с който се придвижвали и двете му деца – 5-годишно момиченце и 8 -годишно момченце. От пътния инцидент и тримата загинали на място. Пътуващата на предната дясна седалка 32-годишна Фатме Хюсеин от Речица, съпруга на водача и майка на децата, е откарана със специализиран превоз в УМБАЛ – Бургас, където е прегледана, но отказала хоспитализация. В бургаската болница е откаран и 17- годишния Октай Юмер от айтоското село Пещерско. Най-вероятно пешеходец или посетител в крайпътната градина, който е настанен в отделение “Реанимация”, с опасност за живота. В същото отделение е настанен и водачът на товарния автомобил, който получил политравматизъм, фрактури на лявата подбедрица и дясната предмишница.

От водачa на товарния автомобил е взета кръв и урина за химичен анализ за употреба на алкохол или наркотични вещества. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Айтос.