На фона на настъпващата нова Ковид вълна сме, въпреки това се засилва все по-голямото желание да се върнем към нормалния начин на живот. Започват се дейности на различни места, които обаче носят риск от заразяване.

Някои от тях са по-рискови от други, а тези 10 са най-лесните за заразяване с коронавирус според здравния журнал „Eat This, Not That“.

Църкви и други религиозни сгради

Според експертите религиозните центрове са места за масово заразяване, като се вземе предвид колко хора се събират там и колко дълго е трудно да се предотврати разпространението на инфекцията въпреки всички взети мерки. При посещение е необходимо да се носят маски и да се спазва дистанция.

Фитнес зали и спортни центрове

Вероятността да се заразите на такова място е голяма, защото по време на тренировка не се носят маски. Според докторите във въздуха се отделят много повече частици, защото във фитнеса се диша дълбоко, хората се потят.

Йога

Ако ходите на групови часове по йога, където не се носят маски, лесно можете да се заразите на тези места, защото има много хора, които се потят и дишат в малко пространство.

Пътуване (с автобус, самолет или градски транспорт)

Независимо дали пътувате по работа или по други задължения, общественият транспорт е необходимо зло, ако нямате кола. За съжаление, превозните средства на обществения транспорт не са в безопасност по време на пандемия. Рискът е, че сме на малко пространство с много хора.

Ресторанти

Ресторантите са рискови, защото не носим маски, докато ядем и пием. Освен това рискът е по-висок, ако става въпрос за малко пространство с лоша вентилация.

Басейн или плаж

Много хора се събират по плажовете и басейните и въпреки че това са места на открито, поради големия брой хора рискът от инфекция се увеличава.

Спортни събития

Тук присъстват много хора, така че аерозолните частици се разпространяват по-лесно.

Сватби

Дори при спазване на мерките, сватбите са потенциални горещи точки, особено ако се провеждат на закрито.

Киносалони

Кината са опасни, защото има много хора в малко пространство и често вентилацията е лоша.

Хотели

Въпреки че дезинфекция и почистване се извършват постоянно, циркулацията на хората е голяма и е трудно да се предпазите от инфекция.