По информация на българското посолство в Мадрид от 23 август 2021 г. в сила влизат нови изисквания при влизане в Испания за български граждани. Те ще трябва да представят тест за коронавирус, сертификат за ваксинация или документ, че са преболедували, съобщи БНР.

Към момента цялата територия на България е включена в списък на държавите в риск, а не само определени райони, както беше досега.

Санитарния контрол на случаен принцип на всички международни пътници, които влизат в Испания също продължава - контрол на температурата и визуален контрол на общото състояние. Остава в сила и попълването на bормуляра за санитарен контрол, публикуван на сайта на Министерство на здравеопазването на Испания, както и получаването на QR код след попълването му.

От българското посолство в Мадрид припомнят, че децата на възраст под 12 години са освободени от задължението да представят диагностични тестове, но следва да имат попълнен Формуляр за санитарен контрол.

Посолствата и консулствата на България в Испания са готови да окажат съдействие при необходимост на всички български граждани.