Трима души са били спасени днес от морето в неохраняемата зона на плаж „Корал“, съобщават очевидци от „Да запазим Корал“. Героите отново са спасителите на ивицата. Ето и емоционалния разказ за хронологията на случая.

„Към 13.30 днес, на плаж Корал спасителите Костадин Кисьов, Пепи (Петраки) и друг мъж от плажа, спасяват 3 души от удавяне, в неохранямеата зона, в най-северната част на плажа.

Жена идва на спасителния пост и съобщава, че в неохраняемата зона, в най-северния край на плажа, във водата има момиче, което бедства и има нужда от помощ. Веднага Коцето взима буя и тръгва да тича натам. След него тръгва и Пепи. Влизат във водата и стигат до мъж от плажа, който е влязъл да помага на момичето. Той казва, че по навътре има още двама души, които се давят. Коцето оставя буя на мъжа и момичето и те излизат с него на брега. През това време Пепи и Коцето достигат до другите двама във водата, единият е в много тежко състояние, неадекватен, почти в безсъзнание, пред удавяне, употребил вероятно и алкохол. Коцето го подхваща и успява с плуване да го изкара на брега. През това време Пепи изкарва другия закъсал. **

**Всичко завършва успешно благодарение на навременната реакция на спасителите и техните действия. **

Внимавайте изключително много, в най-северната част на плажа има много силно течение навътре! Не пускайте децата си без придружител в морето. Стойте близо до брега и се къпете/плувайте в охраняемата зона. Ако сте употребили алкохол не влизайте в морето!

Поклон пред СПАСИТЕЛИТЕ!“