Спортът не трябва да има цвят, няма политическа идея в него. Той има за идея единствено да реализираме бъдещето на страната – децата, юношите, масовия спорт. Това заяви в Бургас председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев. Той беше в морския град, за да се запознае с дейността на клубовете и спортната база.

Колкото и широко и да пропагандирано, че в даден сектор е направено много, същевременно се оказва, че има и реципрочно точно толкова проблеми. Аз мисля това да станат регулярни обиколки на членовете на Комисията, това е едно от задълженията ни – да бъдем в услуга на българския спорт, на клубовете, на обществото, на младите ни хора, защото това е бъдещето. Това, което виждам тук до момента е – мащабни проекти, много хубави неща за инфраструктурата на Бургас, но има и недомислени неща в същото време. Например за новата голяма спортна зала се оказва, че за втори етап няма финансиране. За догодина е предвидено състезание там, така че време няма и трябва да се търси финансиране. Бях в залата по волейбол, по художествена гимнастика, навсякъде казват, че трябват малко неща, за да могат да функционират.“, каза Ченчев. Той заяви, че готов да инициира срещи за втория етап на зала „Арена Бургас“, който включва довършителните дейности.

Комисията трябва да е в услуга на спорта, а не обратно. Дойдох да се запозная на място. Няма по-хубаво нещо от това да видиш едно българско дете как спортува. Ако зависи от мен даже бих вкарал в Конституцията, че българското дете трябва да е задължено да спортува“, каза още той, докато беше на посещение в общинския басейн „Флора“.

Председателят на Комисията по спорт в Общинския съвет в Бургас Йордан Георгиев придружаваше Иван Ченчев при посещението му в морския град