Броени дни остават до благотворителния турнир по плажен волейбол, който се организира от Комплексния онкологичен център в Бургас. Той ще бъде в полза на онкоболни и е под патронажа на братя Братоеви. Ще се състои в неделя, 22 август в 10:00 ч., на плажа на къмпинг Градина -бар „Дърти градина”. По време на провеждането му ще се събират средства за закупуване на перуки за онкоболни жени.

В турнира могат да се включат всички, победителите ще играят с братя Братоеви, като срещата ще е демонстративна. Според нас каузата е много благородна – закупуване на перуки за онкобони жени. Известно е, че след химиотерапия, на жените им опадат косите. В това положение никоя жена не се чувства комфотно. Сегашната практика е на тях да се изписват перуки от ТЕЛК, но те са с изкуствен косъм, докато тези, които ние ще закупим, ще са с естествена коса и няма да има разлика дали жената е била на химиотерапия. Така жените ще се почувстват по-добре. Защото химиотерапията или спасява живот, или го удължава и за нас е важно в периода след процедурите нашите пациенти да се чувсват добре и да имат един нормален начин на живот.“, каза управителят на КОЦ-Бургас проф. д-р Христо Бозов.

Към момента за участие в турнира са се записали 16 двойки, но има възможност и за още. Турнирът ще бъде със съдии и тези, които са на първите 3 места ще получат както грамоти, така и подаръци. Един от тях ще бъде и новата книга на проф. Бозов - „Ръководство по спешна медицинска помощ“.

Турнирът ще се проведе според правилата на плажния волейбол.

22 август, 10:00 ч., на плажа на къмпинг Градина -бар „Дърти градина”