В двора на експозиционен център „Флора“ в края на август ще оживеят вечните френски шансони, ще преминат през незабравими цигански ритми в изпълнение на виртуоза - акордеонист Мартин Любенов в спектакъла „Цигански колела“, а на 30 август ще приключат с космическата музика на голямата Диана Дафова.

На 24 август от 19 и 30 часа гостите и гражданите на Бургас ще могат да се насладят на великата френска музика. Ето какво споделя Мира Радева :„Този спектакъл е плод на една мечта, която тихичко ме е следвала през целия ми живот.

А има ли смисъл животът без мечти? И къде е въобще смисълът, ако не вървим след идеите, мечтите и вдъхновението си... Този спектакъл е разказ за музиката, но и за идеите, които ни докосват и движат света...а най-вече за добротата и любовта...Мисля, че ние българите сме песимисти, скептици, защото се страхуваме да си даряваме в достатъчна степен доброта и любов.

Френската музика от 20-ти век, за която разказвам в спектакъла носи тази доброта и тази любов... но тя носи нещо повече - интелектуална и емоционална провокация... искренният разказ за скритите страни на живота, които излизат извън руслото на обичайното, на всекидневното...Спектакълът е базиран, както върху много популярни мелодии, така и по-малко известни, но пък силно докосващи сърцата шансони. И първите и на вторите крият изненади, неизвестни за широката публика."

Маестро Александър Кипров партнира достойно на Мира Радева. Творческият тандем ще поднесе незабравими емоции на публиката.

На 27 август от 19 и 30 „Цигански колела“ по текст на Здрава Каменова, в изпълнение на Наталия Цекова и акордеонистът Мартин Любенов ще взриви публиката от цветни емоции, а на 30 август от 20 часа Диана Дафова ще разкрие душата си в най-новия си концерт-спектакъл „ Това чудо (вище), наречено живот!“

В него тя отправя послания за доброта и хармония във вселената и с ангелския си глас зарежда зрителите с позитивна енергия. Не пропускайте да изживеете този празник на душата.

Билети се продават на касата на Часовника и на касата на Бургаската опера.