Нов случай на заразени с COVID-19 ученици по време на лагер на морето. Четири деца от Елхово на възраст от 12 до 15 години са заразени след почивка по програмата „Отново заедно“, съобщава БТВ.

Епидемичният взрив е установен, след като децата се завърнали от безплатна почивка на море в Шкорпиловци, съобщи главният секретар на Регионалната здравна инспекция в Ямбол Донка Желева.

С отрицателни тестове и под карантина са останалите 8 деца и двама учители от лагерната група. В момента активните случаи на коронавирус в област Ямбол са 94, като от тях 68 са диагностицираните през изминалата седмица.

Само преди ден бе оповестен подобен случай на заразени лагерници от Приморско.

Общо 25 ученици от курорти на юг от Бургас са дали положителна проба. Последните случаи са от Приморско. На 26 юли в заминаваща си група деца от Враца са констатирани два случая на вируса.

В същото време, в хотела пристигнали нови 50 деца от същия град. Четири от тях са се почувствали зле на лагера. Направени са им тестове, които били положителни. Изолирани са в хотела, докато родителите им не дошли да ги приберат.