Сдружение на Заведенията в България и Българска асоциация на заведенията оповестиха, че прекратяват протестите си, считано от днес.

Те организираха няколко поредни протести с блокиране на ключови булеварди в по-големите градове.

„Надяваме, че с тези наши действия сме дали недвусмислен сигнал на държавните институции, че повече няма да търпим насилствено затваряне на бизнеса. Противно на насажданата омраза към нас, ние показахме, че сме интелигентни хора и протестите бяха изключително мирни, а спирането на трафика в рамките буквално на няколко минути. Нашата цел не беше да предизвикваме какъвто и да е дискомфорт у нашите съграждани, а само да дадем гласност на проблемите”, пишат от организациите.

Припомняме, че заради малкия брой събрали се в Бургас до блокиране на трафика не се стигна.

„Считано от 14-ти август прекратяваме активните протестни действия, но оставаме във висока стачна готовност. Разбира се, собственици на заведения в отделни градове на страната, били те наши членове или не, могат самостоятелно да продължат с организиране на всякакви видове протести. Именно такъв, ще бъде организиран на 16-и август в град Пловдив.

А за да не си помисли някой, че сме се отказали, стартираме акция "#СВОБОДАЗАБИЗНЕСА". "Свобода за бизнеса" ще се изразява в поставянето на специално направени за целта плакати на витрините на обектите, както и чрез споделяне на постове в социалните мрежи. Целта - да покажем, както на държавните институции, така и на цялата общественост, че ще се борим докрай, за да защитим правото си на труд”, пишат от организациите.