„В карантинните хотели на морето вече има настанени. Осигурени са достатъчно места за болни”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” министърът на туризма Стела Балтова.

По думите й сезонът върви благоприятно въпреки епидемията. Тя допълни, че предстои сериозен анализ на картината с препълнените курорти по морето, съобщава Нова тв.

„Трябва да се помисли по какъв начин ще се подходи през следващия сезон, за да има паркоместа и за тези, които идват с автомобили по морето. Това са не само българи. Трябва да се направи ново управление и на плажните ивици, за да има места за всички“, посочи Балтова.

Броят на българите, почиващи по Черноморието ни, е около 1.7 млн. за последните 3 месеца, уточни министърът на туризма.

„2021 година е много по-трудна от предишната, но благодарение на спазването на правилата и указанията, ние успяхме да задържим България в „зелената зона" много дълго време. Убедена съм, че българските предприемачи в туристическия сектор и авиопревозите ще заслужат овациите, както заслужиха лекарите и учителите. Сезонът върви благоприятно и считам, че ще успеем да го доразвием така, както е в момента до края на месец август, а защо не и през септември“, добави министър Балтова.

От миналата седмица са започнали проверки по морските ни курорти за това дали се спазват мерките срещу коронавируса, коментира още министърът.

Източник и снимка bTV