Концертът със заглавие Истина“, носещо символика и послания, е събрал най-доброто от песенното творчество, изпълнявано от Мариана Попова през последните пет години. Попдивата ще представи за първи път в Бургас новия си албум – на 14 август от 20.30 часа на сцената на Летния театър в Морската градина. Албумът включва около 15 вокални произведения със съпровод на соло цигулка – както на неиздавани, така и на популярни песни на една от най-обичаните български изпълнителки. Идеята на концертния спектакъл е на цигуларя Чавдар Вълков, чиито солови изпълнения, под съпровода на симфоничен оркестър, придават на песните привкус на класа и висока проба емоционално въздействие.

Истина е представителната част от третия албум на Мариана Попова. Красивите, романтични, емоционални песни са съчетани с някои от най-любимите световни класически произведения, изпълнени по вълшебен начин от оркестъра, под диригентската палка на Димитър Косев. Той наскоро спечели приза „Млад музикант на годината“ в анкетата на предаването „Алегро виваче“ по програма „Хоризонт“ на БНР и е най-младият главен диригент в България. Модерното мислене на младия маестро, който е само на 28 години, постига забележителен ефект в дирижирането му и правят публиката свидетели на истинско музикално събитие.

Както самата Мариана Попова споделя: "Ако има истина в музиката, тя със сигурност е със симфоничен оркестър!" В интервю за в. „Труд“ известната певица разказва за новия проект: „Изненадата в този концерт е самият концерт, това е голямо събитие за мен самата. Огромна моя мечта беше да пея със симфоничен оркестър, а идеята за концерта дойде от цигуларя Чавдар Вълков, но си изчака времето и сега вече е факт. Диригент ще е невероятният и изключително талантлив Митко Косев. На концерта ще изпълнявам както нови, така и познати мои песни, а също и две кавър версии - на АВВА и на Адел, които са ми много любими и страшно ги обичам. Освен на 14-и август, ще направим концерт и на 20-и септември в конгресен център Варна, а на 28-и септември в Добрич. Надявам се всичко да е наред и да продължим, а напролет да направим голямата десетка – едни 10 града, защото в момента няма как. Концертът ще е много емоционален и красив, като ще минем през всичките периоди и моменти от кариерата ми. Ще бъде нещо като затваряне на един емоционално-баладичен период и отваряне на нова страница в работата ми с един поп-рок албум. Новият ми албум съдържа 10 песни и е с продуцент Игор Марковски, а всички, които присъстват на концертите, ще могат да се сдобият с него.“