„Христо Иванов, който се подмазва на ДПС само и само да влязат в правителството, да дойде да разпита хората в Бата. Това ли ти е демокрацията? Това ли ти е реформата? Не ви ли е срам да се целувате с Бойко Рашков и да се правите на демократи”, заяви Бойко Борисов от поморийското село Бата. Той се срещна с кмета Георги Георгиев, който по време на предизборната кампания бе арестуван по съмнения за купуване на гласове, а 24 часа по-късно освободен от ареста без повдигнати обвинения. Междувременно Районният съд в Бургас отмени заповедта за ареста му.

„Неправомерно ме задържаха за 24 часа, на другия ден като на куче отвориха вратата и казаха – свободен си”, каза кметът Георгиев, който е представител на ГЕРБ в местната власт.

„Значи държат за 24 часа човек, кмет, само и само да не гласуват за ГЕРБ”, заяви Борисов. След разказа за това как къщата на кмета е била претърсена, семейството му стресирано, а в селото е имало масирани присъствие на полиция, Борисов се възмути. Междувременно около двамата се събраха голяма част от жителите на селото, които викаха, че техният кмет е N1 и го избират за пети мандат.

„Щял да се саморазправи той с мен. Ще плашиш хората и ще ги арестуваш, това да не ти е 1944 г.? Виждаш как реагират европейските институции. Ако има виновни, може ли да го задържите за 24 часа в килията и да го пуснете после. Не ви ли е срам от хората?”, коментира Борисов поведението на вътрешния министър Бойко Рашков. "Моят дядо са го извели и са го убили в двора с тояги. Затова аз така си изпускам нервите по адрес на Рашков, този червен сатрап. И на другия ден в смъртния акт на дядо ми е написано: „Червеният вятър го отвя”. Рашков, има една приказка: В къщата на обесения за въже не се говори. И ти ме плашиш със саморазправа?. Ами ела се разправи, ама ти сам ела. Ела да ми кажеш какво съм направил, че имах най-добрата охранителна фирма. Когато вие, комунягите, избягахте и се скрихте, нямаше кой да закара Тодор Живков в затвора”, каза Борисов.

Днес Борисов е придружаван от кмета на Поморие Иван Алексиев. С тях са и екс здравният министър Костадин Ангелов, както и екс министърът на финансите Кирил Ананиев. След като бяха в Бата, Борисов и Алексиев огледаха обхода на Поморие. Градоначалникът Алексиев напомни за десетките реализирани проекти, сред които нова детска ясла в Ахелой.

„Тя стана възможна благодарение на решение на Министерски съвет, който отпусна 1 милион лв., за което ви благодаря”, каза Алексиев на бившия премиер.

„В момента се строи чисто нова детска градина в село Гълъбец. Завършихме новото пристанище. В Бата изцяло подменихме водопровода, в момента асфалтират", обясни Алексиев. Борисов му припомни и за новооткрития Дом на изкуствата.

„Навремето този дом беше на децата, след 1990 г. БСП го узурпира и го направи партийна централа. Ние ги преместихме от там, кандидатсвахме, реализирахме проекта и го върнахме на децата на Поморие”, заяви Алексиев. А Борисов на шега заяви: Е, за чегъртане си, кмете.