„Вярвам, че диалогът и разговорите ще намерят верния път за решаване на проблемите, които стоят пред България. Трябва да се опитаме да съставим редовен кабинет, че имаме нужда от работещ парламент”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на консултациите с „Има такъв народ”, които се провеждат днес в Народното събрание.

„От „Има такъв народ” осъзнаваме своята огромна отговорност за съставяне на следващо правителство. Нашето желание е да говорим за политики, приоритети и се надяваме, че всички партии в българския парламент ще надмогнат тяснопартийните си интереси”, заяви Виктория Василева.

След като утре мине нашия Национален съвет, ще продължат разговорите. Решихме, че ще излъчим експертни групи. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след консултациите с представители на Има такъв народ за бъдещото управление на страната.

„Оставаме на позицията против приватизацията на Българската банка за развитие, против концесиите на магистралите, имаме някои различия за преизчисляване на пенсиите и по-скоро кога това да стане. Тяхната представа е за догодина при бюджета. Има принципно съгласие, въпросът е кога да стане.“, каза тя.

„Утре след Националния ни съвет по конкретните политики ще предложим работна група и ще започнат работа по всяка политика конкретно. За имена и постове не е отваряна темата.

Обсъдихме съдебната реформа. Имаме много сходства – закриването на Специализираната прокуратура и Специализирания съд.“, каза още тя.

„Големият въпрос за държавата е, че накрая на тези разговори трябва да се види общата рамка. Приоритетите трябва да се наложат в една обща рамка.“, каза Нинова.

Бих го нарекла кабинет на промяната, каза още тя в отговор на въпрос какво би било посланието на евентуалното бъдещо правителство.