Единствената българска звезда в най-комерсиалната световноизвестна кикбокс организация „Glory“ отново се качва на ринга на „Maxfight“. Боецът, който постигна историческа победа през 2019-та година в Париж, и който няколко години е част от тима на „Mike's gym" в Нидерландия, прие предизвикателството това лято да участва в сблъсък пред родна публика.

Негов съперник ще бъде световният и европейски шампион по муай тай от WMF Артур Закирко. 29-годишният украинец е и сребърен медалист при професионалистите от „Царете на кунгфуто“, а в професионалната си кариера е записал 14 победи, 5 от които с нокаут. Двамата ще се срещнат по правилата на К1 в категория до 71кг.

В своята професионална кариера Стоян Копривленски вече има записани две запомнящи се участия на ринга на “Maxfight“, както и още в две други организации преди да стане част от голямото семейство на “Glory”. Очаква се през 2022г най-изявеният ни кикбоксьор към момента, да атакува и титлата в световноизвестната организация. Към настоящия момент той е единственият българин подписал договор с “Glory”, където е носител на Купата на претендентите за 2017-та година. Бургазлията е и световен шампион по муай тай, четирикратен европейки шампион по кикбокс и муай тай, балкански шампион в К1 и многократен национален шампион по кикбокс и муай тай.

За мача на Стоян Копривленски и Артур Закирко в амфитеатър „Арена“ в Свети Влас, се очакват гости от няколко континента.