Сагата с бялата слепичка Лъки приключи днес, след като от организацията Purr Paws Burgas публикуваха актуални снимки на котенцето, а часове по-късно тя отново беше в ръцете на поета Недялко Йорданов в двора на къщата му, намираща се в центъра на Бургас. С това за момента се слага край на войната, която тази история разпали както в социалните мрежи, така и между любителите на четирикраките пухчета. Това обаче е само видно, защото тази драма изкара на показ много важни въпроси. Как и при какви условия, с каква медицинска грижа гледаме любимците си, те ли са по-важни от нашето его и какъв е смисълът от съществуването на организации и клко сме съпричастни. През изминалите дни скандалът се разгоря, заради ненормалното поведение на организацията, взела Лъки. Мълчание, лъжи, увъртания – това беше проблемът, който стана повод за много съмнения. Ако от организацията още първите дни бяха показали снимките, оповестени днес на Лъки в нейната нова среда, нямаше да има никой, който да предпочете живота й навън, пред дом, изпълнен с любов и грижа. През това време от Purr Paws Burgas даваха разнопосочни обяснения – в Германия, в защитен дом тук, на улицата.... Стигна се чак до намесата на полицията, а между привържениците на двете страни летяха жестоки словесни нападки.

Лъки е отново при мен. Това ми е достатъчно да не търся повече защо кога и как...А Шаро не иска да се отдели от нея.“, написа тази вечер Недялко Йорданов.

Както по-рано съобщихме, от Purr Paws Burgas обявиха своята позиция и обясниха какво се е случило с Лъки. Но ...едва десет дни след оповестяването на случая. В същото време това дава и повод за много въпроси – колко и как сме готови да се грижим за домашните си любимци, каква е съдбата на бездомните котета и как този проблем да бъде решен, къде е ролята на именно подобни организации, които не обясняват, а се карат с хората, даже и между себе си.

Днес представителяг на организацията Лилия Стоянова заяви, че е отворена за съдбата на Лъки. Искрено се надяваме и поетът Недялко Йорданов да полага наистина нужните грижи за Лъки, а организацията да следи нейното състояние. Това би бил най-добрият вариант, ако най-важното е именно съдбата на бялата красавица.

Снимка, публикувана тази вечер от поета Недялко Йроданов

Снимка от организацията