Кметът на Созопол Тихомир Янакиев извърши днес нова инспекция на пътната отсечка Росен – Равна гора. Ремонтът на платното, с дължина 3 км, бе наложителен, заради пропаднала настилка на места и дълбоки коловози, които при всеки проливен дъжд, се превръщаха в реки. Рехабилитацията на пътя бе извършена по метода “студено рециклиране” и полагане на асфалтобетон, върху който е положена асфалтова смес за износващ пласт.

Пътят е разширен до 8 м., като платната са 6 м., а от двете страни са обособени банкети с ширина по 1 м. Съществуващите банкети са повдигнати на места с 5-10 см., а на необходимите места е извършен монтаж на нова мантинела, съобщиха от пресслужбата на Община Созопол.

Почистени и ремонтирани са съществуващите водостоци, както и съществуващите окопи, а на места, където липсваха, са оформени нови. При км. 9+534,50 е ремонтиран съществуващ плочест водосток, където е извършено и едностранно уширяване от дясната страна с 3,20 м., изградена е пешеходна част, осигурена с предпазни парапети.

Настоящият проект е за 1 700 000 лв., а средствата са отпуснати с ПМС 348/18.12.2019г.

Към момента се извършват довършителни дейности по отводнителните съоръжения, а до месец предстои официалното въвеждане в експлоатация на пътната отсечка.