Бургас е в очакване на Новата 2021 година, макар че ще я посрещне по различен начин. На площад „Тройката“ в центъра на морския град не кипи обичайното оживление по подготовката на Новогодишния концерт, при който хиляди бургазлии заедно с кмета Димитър Николов отброяваха последните секунди на отминаващите 12 месеца и се поздравяваха шумно и с надежда за настъпващата година под светлините на пищната заря. Три часа преди настъпването на 2021 година днес, на площада има единици хора, като сред тях беше и ентусиазиран младеж, който каза, че се е подготвил до 6 часа сутринта да празнува навън, затова че изпраща трудната 2020 година.

Новогидшните къщички на „Тройката“ са заредение с празнично настроение, там обаче консумацията на място не е разрешена.

И докато центърът на града е странно тих, жилищните комплекси на Бургас, буквално са разтърсени от тътени на всевъзможно пиротехнически изделия. Някои от тях отекват дэълго и причиняват истински стрес не само на улични и домашни животни, но и на хора.

Същевременно по улиците на Бурас патрулират полицейски автомобили, които спират шофьорите за проверка. При липса на нарушения – униормените с ведро настроение пожелават весело посрещане на Новата година.