Трима любими бургаски художници - Йордановци ще се представят с обща изложба на Богоявление и така ще спазят над 20- годишната си традиция.

В галерия "Богориди" ще бъде открито 22-то издание на традиционната изложба на тримата художници, носещи името Йордан - Йордан Маринов, Йордан Петров, Йордан Ангелов.

Експозицията ще може да се разгледа от 13.00 до18.00 часа в празничния 6 януари. Изложбата ще гостува до края на януари.

Талантливият бургаски художник Живко Иванов също ще зарадва ценителите на изобразителното изкуство със своя изложба в началото на януари. Той ще представи свои творби в галерия "Неси". Експозицията ще бъде открита на 7 септември - Ивановден.

Самостоятелните изложби на Живко Иванов надхвърлят числото 60, като част от тях са в Българския културен институт в Берлин, в германската галерия "Любке", в Белгия, Холандия, Чечения, Ирландия, Сърбия и т. н.

През 2014 г. Живко Иванов стана първия български художник,

който представи страната на 62-ото издание на летния фестивал за култура в Любляна, Словения.

През ноември 2018 г. Живко Иванов показа изкуството си в залата на Народното събрание на Република България.

Художникът е носител на бургаската награда "Художник на годината".

Тази година Живко Иванов спечели голямата награда за "Живопис" в националното Бианале "Приятели на морето" и наградата за "Акварел" в първата изложба-конкурс на името на Ненко Токмакчиев.