Отново наближава Коледа. В края на тази динамична, трудна и непредсказуема година е още по-важно да се погрижим за празничното си настроение по време на празниците. Нека помислим и за коледната елха, пишат от „Зелена Странджа”.

За втора поредна година те призовават бургазлии да си купят живо коледно дръвче, подходящо за нашите климатични условия, което после да засадят.

„Използването на жива коледна елха за коледните празници е все по-популярна практика и носи удовлетворение на хиляди хора, че не са си изхарчили парите за временна украса, а са дали шанс за живот на едно дърво, което ще расте и ще радва още много други в продължение на десетки години. Живото дърво допринася за празничната атмосфера в дома ни, мирише приятно и може да бъде използвано многократно”, заявяват от „Зелен Странджа”.

Тази година елхите, които организацията ще достави, са още по-красиви, с височина от 70 до 100 см и са от вида испанска ела (Abies pinsapo). Отгледани са в разсадник не далече от Бургас и са подходящи за нашия район.

Повече за инициативата на „Зелена Странджа” можете да видите тук: https://www.facebook.com/events/226593548885809