„Влагаме огромни усилия в здравеопазването. Дай Боже до две седмици да намалят числата на заразените”. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекция.

Бойко Борисов посочи, че в България се казва на хората да се спазват мерките, но при Черния петък те са счели за необходимо да напазаруват.

„Винаги питаме как е в другите държави, за да може българите да чуят”, коментира още Борисов.

„Вчера във Франция пуснаха фризьорските салони - голяма радост. Навсякъде в света е така. Дай Боже до две седмици да намалеят числата. За това влагаме огромни усилия в здравеопазване. Този месец ще има 70-80 млн. лв. за хората на първа линия. Плюс парите за „Ремдесивир” допълнително, които дадохме, това са над 100 млн. отишли този месец само за здравеопазването, при 10 % данък”, обясни министър-председателят.

Той обърна внимание, че няма КПП-ата и хората могат да се разходят в планината и в парка.

Борисов коментира и темата за страха сред хората. „Точно това се опитваме да правим. Да не създаваме паника, да е нормално и да е естествено, в същото време от другата страна на везната стоят докторите. Казват, че натискът е огромен”, коментира Борисов. Той отчете, че икономиката работи и нищо не се е променило.

Източник Нова тв