Популярният бургаски изпълнител Арти разказа пред БургасИНФО за борбата си с коронавируса и за новия път, по който поема. Арти изгря през 2015 г. във “X фактор”и дълго се радва на вълнуваща музикална кариера. Това лято той и приятелката му Кристина Дончева, която се представи блестящо в „Гласът на България”, бяха важна част от най-големия тийн фестивал Teen Boom Fest.

Двете звезди са една от най-обичаните бургаски двойки.

- Арти, наскоро сподели, че ти и половинката ти Кристина сте прекарали COVID-19. Как протече заболяването при вас и за колко време отшумя?

- Ако трябва да съм максимално честен - очаквах да мине доста по-леко. Доколкото знам, при всеки човек болестта преминава по различен начин. Ние сме млади, в добра форма, водим здравословен начин на живот, и въпреки това го изкарахме средно тежко.. Имахме всички налични симптоми - замръзване на краката, кашлица, температура, загуба на обоняние, загуба на вкусови рецептори, задух, главоболие.. Наистина не е приятно и не го пожелавам на никого!

За щастие лекарите ни вдигнаха на крака за около 2 седмици, за което сме им изключително благодарни! Благодарим и на близките ни, които се грижиха за нас по време на карантината ни.

Сега вече вървим към цялостно възстановяване! Страхотно е, че можем да се радваме на нормалния ни начин на живот и да гледаме към предстоящите празници!

- Какво е посланието ти към хората? Все още много от тях не вярват в съществуването на вируса.

- Честно казано и аз не вярвах, че е чак толкова сериозно, докато не го изпитах върху себе си..

Наистина искам да помоля всеки читател от сърце и душа - пазете се, спазвайте наложените мерки и при първи симптоми не чакайте, а веднага се обадете на личния си лекар! Докторите в момента работят по над 12 часа на ден и просто трябва да сме им безкрайно благодарни за всички усилия, които полагат!

- Карантината направи ли ви по-близки с Кристина? Успя ли да откриеш някой свой нов талант по време на престоя вкъщи – например в кухнята?

-Единственото, което искахме през това време е да оздравеем. Нали знаете тази стара поговорка: “Здравият човек има хиляди желания, болният има само едно!”.. А и мога само да се радвам, че Кристина е страхотна готвачка, защото аз съм добър само в поръчването на храна! (б.а. смее се)

- 2020 беше необичайна година, но въпреки това има ли хубави моменти и събития, с които ще я запомниш?

-Въпреки цялостната ситуация, мога смело да заявя, че това беше една от най-хубавите и наситени години в живота ми! Преминахме през много приключения и с още по-голямо нетърпения очаквам предстоящата 2021-ва година!

- Новината, че се отказваш от музиката изненада феновете ти. Как взе това решение?

- Това решение не е спонтанно, а е следствие на доста мислене и премисляне. Имам страхотни спомени от музикалната ми кариера! Мога с ръка на сърцето да кажа, че това е една сбъдната моя мечта, но сега е време да покорявам следващите ми мечти и цели!

- Би ли ни споделил какво ти предстои в бъдеще и планираш ли някакви проекти?

- Предстоят много нови неща, но не искам да ги издавам. Най-добре следете Instagram профила и YouTube канала ми, където скоро ще ви зарадвам с всичко, което съм замислил! А дотогава бъдете здрави, пазете се и имайте светли празници!