КОВИД покоси още един уважаван и опитен лекар в Бургас – д-р Диляна Цветкова от Специализираната болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания ЕООД, известна като Белодробната болница. Д-р Цветкова е дала положителен тест за коронавирус на 20-ти ноември, развила е пневмония. Лекувана е била в болничното заведение, но не е успяла да се пребори. Колегите й са съкрушени.

Започваме един по един да окапваме. Ставаме жертвен агнец. Това е безумие! Едно голямо отчаяние завзема медиците, защото българският народ няма да се научи какво значи етика, общност, отговорност.“, каза с мъка управителят на лечебното заведение д-р Евелина Трошанова пред БургасИНФО.

В момента от екипа на болницата има заразени един лекар, четири медицински сестри и двама санитари. Една от медицинските сестри днес ще бъе изписана, други две са на домашно лечение, на четвъртата й предстоят утре контролни изследвания. Санитарката е в добро състояние. „На всеки 15 дни правим бързи антигенни тестове на целия екип“, каза още д-р Трошанова.

Колегите на д-р Цвектова ще я запомнят като жизнен и динамичен човек. Тя е нямала сериозни придружаващи заболявания, имала е контролирана лека хипертония. Д-р Цветкова е била представител на БЛС в болницата, председател на КНСБ в здравното заведение. „Работеше със страст, следеше до дупка състоянието на пациентите си“, казаха колегите й.

С безкрайна всеотдайност посвети целия си професионален път в грижа и лечение на своите пациенти.За нас бе привилегия да работим заедно! Поклон пред светлата ти памет, д-р Цветкова! , подчертаха от екипа на СБАЛПФЗ ЕООД.