Шофьорът Кольо Иванов, който беше зад волана на тира, причинил ужаса на ул. Хаджи Димитър“ в Айтос, влезе в съдебната зала днес безмълвен, но с двама адвокати – Пламен Найденов и Бойчо Боев. В момента в Окръжния съд в Бургас започва заседание по гледане на мярката му за неотклонение.

Окръжна прокуратура – Бургас внесе в съда искане мярката да бъде „задържане под стража“ спрямо Кольо Иванов, обвинен в причиняване по непредпазливост смъртта на жена и средни телесни повреди на други три лица, настъпили след катастрофа в град Айтос.

Според прокуратурата обвиняемият е нарушил правилата за движение при управление на МПС – влекач с прикачено към него полуремарке - с обща маса на полуремаркето и товара в него 45 140 кг., надхвърляща допустимата техническа максимална маса, съгласно свидетелството за регистрация от 38 000 кг.

Деянието е извършено след употреба на метамфетамин от страна на Кольо Иванов. То е квалифицирано по чл.343, ал.4, вр. ал.3, предл. второ, б. „б“, вр. чл.1, б.“б“, предл. второ и б. „в“, вр. чл.342, ал.1 от НК, вр. чл.20, ал.2 и чл.126 от ЗДвП, тъй като осъщественото съставлява особено тежък случай.