Млада жена предизвика тежка катастрофа на магистрала "Тракия" край Пловдив в опит да се самоубие. За щастие при сблъсъка няма жертви, а шофьорката е транспортирана в болница с фрактура на крака.

Сигналът за инцидента, който е станал в района на 115-ия километър от магистралата, е подаден около 16 часа.

Свидетел става директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев, съобщи "24 часа".

По думите му 39-годишната столичанка на име Веселка решила да сложи край на живота си. Тя била в Цалапица, но се качила на джипа си и оставила майка си на разклона на селото. Поела към аутобана в посока София. В един момент направила обратен завой и тръгнала срещу движението. Разминала се на косъм с няколко коли и се е ударила в микробус.

Други два автомобила пък са се ударили в мантинелата.

Междувременно на тел. 112 е подаден сигнал от майката на младата жена, която съобщи, че дъщеря й звъннала по телефона и й заявила, че ще се самоубие.


Притеснена, родителката веднага позвънила на 112. Веселка потеглила с мръсна газ в посока София, на около 1 км. след разклона за Цалапица направила обратен завой и влязла в насрещното. Според първоначалната информация, тя е ударила две коли. По-късно стана ясно, че се е разминала на косъм от сблъсък с тях и се е забила в мантинелата. Други два автомобила, които са се движили срещу нея, също са се ударили в съоръжението. В това време край произшествието преминал шефът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев и веднага се е обадил на Спешна помощ и на колегите си. Младата жена е със счупен крак и счупена ръка, неадекватна. Тепърва психолози ще изясняват каква е причината за опита за самоубийство. Тежка катастрофа предизвика огромни задръствания на автомагистралата. От изхода на Пловдив до село Цалапица в посока София се образува километрична опашка в две колони.