40-годишен мъж от Дупница почина в болницата в града от инфаркт, докато чака тест за коронавирус. Той е издъхнал половин час, след като е бил приет в изолатора на местната болница.

В събота сутринта мъжът се почувствал зле. Транспортиран е до болницата в Дупница. Лекари се усъмнили, че е с коронавирус, и го настанили в изолатора. Направен му е тест за Ковид-19, но младият мъж издъхнал, преди да е ясен резултатът. Предполага се, че мъжът е починал от инфаркт вследствие на високо кръвно.

„Целият град сме потресени. Това момче се ожени само преди седмица. Не можем да повярваме какво се случи. Беше толкова добро момче, здраво, всичко се разви за няма и час и загубихме Любчо“, коментираха приятели на загиналия.

От понеделник пък затвориха хирургичното отделение и едно от двете вътрешни отделения в общинската болница в Дупница, превръщат ги в отделения за лечение на коронавирус, с което отделенията за лечение на заразените стават 3. Инфекциозното отделението пък е пълно със заразени. В него има 12 легла и те са заети. Хирурзите ще приемат само спешни случаи, като прегледите ще са извън отделението, в отделен кабинет.