„Не мога да си представя този човек с каква съвест спи. Защо не се обади, защо не спря, защо не оказа помощ? Ами ако е била жива? Сега защо не се покаже. Защо не каже – случи се, сгреших, сбърках. Днес й беше погребението, дъщеря ми държеше да присъства. Как се успокява дете на 9 години? Дъщеря ми ми каза, че ще ме помоли нещо: Когато бъде хванат, ще ме заведеш ли при него да го питам какво направи с мама и защо?. Тези думи, пълни с мъка, са на бившия съпруг на Юлия – Цветелин Цеков, която миналата неделя беше блъсната от няколко автомобила на пътя Бургас-Приморско, в района на Созопол. Нейният бивш съпруг, с когото имат 9-годишна дъщеря и с когото са останали приятели, е и полицай. Той говори за случая пред Нова тв.

„Всеки нормален човек ще спре, ще се обади, ще направи нещо. Кой е той? Защо се крие? Не ми е мъжка постъпка да не спреш и да се скриеш. Оставяш едно дете без майка му – от страх“, каза той.

Той научил за трагедията още на 26-ти сутринта от брат й, който му казал, че са му се обадили от Созопол. „Той ми се обади, защото знае, е и аз съм полицай. Аз бях доста изумен, защото да върви пеша през нощта не е в неин стил. Тя не е човек, който лековато ще го направи“, разказа бившият съпруг. Той не вярва на версията, че Юлия е слязла от таксито, защото е била само с 20 лева.

„За мен слизането от таксито има друга причина, не са парите. Но дори и така да е, там, където се е случило, е чист участък, а тя е 1,84 висока и е била с бяла рокля. Убеден съм, че шофьрът е можел да я избегне. Аз отидох на място. Минахме през мястото, лично си направих труда да засека. Времето за реакция е била коло 30-40 секунди, шофьорът също е имал възможност за реакция.“, добави той.

Юлия е смятала да ходи на почивка с дъщеря им, но в последния момент детето останало при баща си. В караваната са били само нейни дрехи, летувала е нормално, ходила е на плаж.

„Искам този човек да се покаже, да излезе, да каже какво се е случило. Дали ще намери сили да застане срещу дъщеря ми. Не е честно!“, каза още бившият й съпруг.