Съучастникът на главния заподозрян за атентатите в Париж Салах Абдеслам Мохамед Абрини е задържан при специализираната полицейска операция в брюкселския квартал „Скарбек“. Това съобщава Sudinfo, позовавайки се на свой източник. Полицията го е задържала на излизане от сграда. Той е носел раница на гърба си. След като е отказал да се предаде доброволно, полицаите са го ранили в крака и са го задържали, цитира „24 часа”.

Абрини, който е издирван от няколко месеца, може да е изпълнител на атентата на брюкселското летище. При полицейски операции в Брюксел от снощи до този момент са задържани общо седем души. Всички те са задържани по подозрения, че имат връзка с атентатите във вторник на летището и в метрото на белгийската столица.

Двама от задържаните са били заснети от камерите за видеонаблюдение на международното летище на белгийската столица "Завентем" и на метростанция "Малбек", където бяха извършени терористичните атаки.

Междувременно белгийската полиция обяви за издирване нов заподозрян във връзка с атентатите в столицата и в Париж през ноември. Това е роденият в Сирия Наим ал Хамед, на 30 години.