Южният плаж в Несебър кандидатства пилотно за еко-етикета Син флаг

img

Южният плаж в Несебър досега не е бил носител на наградата. Подготовката за кандидатстването е много сериозна, а световният приз носи голяма отговорност

Южният плаж в Несебър кандидатства за отличието Син Флаг. В документацията са описани всички предприети мерки за безопасност на ивицата, мерките за опазване на околната среда, изготвени са всички бюлетини за качеството на морската вода, както и всички други услуги, които се изискват според критериите на програмата. Предстоят проверки за изискванията от представители на няколко институции, след което ще е оценяването от национално и международно жури.

Южният плаж в Несебър досега не е бил носител на наградата. Тази година кандидатстваме за пилотно сертифициране, при което ще бъдем стриктно проверявани. Подготовката за кандидатстването е много сериозна, а световният приз носи голяма отговорност, каза наемателят на плажа Кирил Спасов.

Отличието е признато в туристическата индустрия за това, че плажът е добре менажиран с отлични услуги, водата за къпане е в нормалните граници и не застрашава здравето на хората, гарантирана е безопасността на посетителите.

Критериите, по които се извършват проверките са 32 в няколко аспекта, които засягат – екологичното образование и информация, качество но морската вода, екологосъобразно управление и др.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав