Новите технологии във видеонаблюдението бяха представени в Бургас от RAK, съвместно с представители на световния производител Dahua Technology. По този повод се проведе семинар в хотел „Мираж, на който присъстваха повече от 60 компании и над 80 специалисти в сферата на системите за сигурност. Участваха и представители на Община Бургас, СОТ, ИТ, СКС компании, системни интегратори и други.

RAK е дистрибутор на техника за сигурност повече от 20 години и работи на българския пазар само с бизнес партньори. Мисията на RAK е да предлага качествени, иновативни и цялостни решения в системите за сигурност. Специално за тях е разработен и модулът „Моята оферта“ на сайта на компанията, който предоставя възможност на всеки един регистриран потребител да изготви собствена оферта на мига, дори заедно със своя клиент да коментират и избират необходимата техника за решението за сигурност.

Dahua Technology е първата компания в света, пуснала на пазара HDCVI 3.0 технологията за пренос на мегапикселова резолюция по коаксиален кабел. В световен мащаб е компания производител в топ 5 за миналата година, и е най-големият производител в Китай на системи за сигурност. Компанията разполага с повече от 3 000 разработчици и работи в 17 страни в света.

Първата част на събитието RAK Pre $ales Academy се фокусира върху решенията и възможностите на Dahua - продуктови гами и модели. Преимущества на HDCVI 3.0, 4 Mpix, Penta-brid XVR видеорекордер, IP камери Eco-savvy 3.0 и интелигентни функции. Това е продуктова академия предназначена за мениджъри и проектанти, работещи в областта на системите за сигурност, в конкретния случай системи за видеонаблюдение. Всяка една от презентациите протече под формата на дискусия, като гостите изразяваха мнения и задаваха въпроси по конкретни казуси. Те сами изтъкваха предимствата и ползите от новите продукти на Dahua генерация HDCVI 3.0, като визуализация 16х9, пренос на 4 мегапиксели по коаксиален кабел – най-високата резолюция към момента. За Penta-brid XVR видеорекордер, пълната съвместимост на 5 технологии – HDCVI, AHD, TVI, IP и аналогово. HDCVI 3.0 предоставя и много интелигентни функции като лицево засичане, броене на хора, горещи точки, следене, изоставени и липсващи предмети, пресичане на линия и други. Най-голямото предимство на тази технология е, че се използва елементарното свързване и лесна инсталация, като при аналоговите системи. Това са ниско бюджетни и лесни за изграждане системи на дълги разстояния - до 1 200 метра с разширители. И не на последно място визуализация без никакво закъснение, тъй като няма никаква компресия на сигнала.

Втората част RAK Security Tech Labs е предназначена за инсталатори и технически лица. Основните теми, които бяха разгледани, са: пренос на видеосигнал на големи разстояния, POC - пренос на захранване по коаксиален кабел, специализирани решения, новости в софтуера за мониторинг PSS, мобилни апликации на Dahua, демонстрация на продукти: камери Cannon, IP камери Eco Savvy 3.0, XVR и 8 Series видеорекордери, NVR6 Pro Series, проектни решения за сигурност и интелигентни функции: Face detection, ANPR, Auto tracking.

В най-интересната финална част на събитието бяха раздадени подаръци – раници, тениски и др. чрез томбола, на повече от 30 от участниците. След това всички гости бяха поканени на коктейл.

Семинарът в Бургас повиши квалификацията на над 80 специалисти от компании, работещи основно в сферата на системите за сигурност, със силен фокус върху техника за видеонаблюдение. Чрез Pre $ales Academy и Security Tech Labs, RAK се стреми да развива своите партньори, инвестирайки в обучението им. Инициативите са регулярни и с разнообразни теми, вече и онлайн в Youtube канала на компанията. Благодарим на всички колеги за интереса, желанието за развитие и активното участие в семинарите.

Освен със семинарите, RAK подкрепя своите лоялни партньори - инсталатори и проектанти и с проектантска дейност, като разработва самостоятелно пълния проект или работи съвместно с проектанти на други части. Целта е да улесним работата им и да разнообразим предлаганите от тях услуги. При създаването на проекти за системи за видеонаблюдение, LAN мрежи, пожароизвестяване, СОТ, управление на достъпа или озвучителни системи спазваме съществуващите стандарти, законови норми и изисквания за проектите в съответната част. Използваме широка гама инженерни и технически решения според клиентските нужди, бюджет и изисквания.